Tez Savunma Sınavı Hakkında
  • Tezi hazır olup savunma sınavına Bahar yarıyılında girmek isteyen öğrenciler ile azami süresinin sonunda olan öğrencilerin en geç  15 Temmuz 2024 tarihine kadar gerekli formlarla birlikte ilgili EABD/EASD başkanlığına başvurması gerekmektedir.
  • Başvuru formları ve başvurudan önce yapılacak işlemler için aşağıdaki linke tıklayınız.
  • Azami süresi sonunda olup (azami sürenizi ÖBS/Bilgilerim/Azami Süre Eğitim Yarıyılı bölümünde görebilirsiniz) Tez savunma sınavı için anılan tarihe kadar başvurmayanların ilişikleri kesilir.
  • İntihal tespit programı benzerlik raporunun; alıntılar dahil %30 ve alıntılar hariç %20 altında olması gerekir.
  • Tez savunma sınav tarihi; tezin ilgili ABD/ASD başkanlığına teslimini takip eden 30 gün sonra olacak şekilde planlanır ancak bu süre 16 Ağustos 2024 tarihini geçemez.
  • Savunma sırasında juri üyeleri tarafından ıslak imazalanan tez onay sayfaları  3 suret olarak tez içerisine konulmak üzere öğrencide kalacaktır.
  • Düzeltme verilmesi durumunda YL için 3 ay, DR için 6 ay içinde aynı işlemler tekrarlanarak tez aynı jüri ile yeniden savunulur. Bu süreler dolmadan en az 30 gün öncesinden başvurulmalıdır.
  • Öğrenim gördüğü sırada en az 10 ders ve 30 ulusal kredilik dersten başarılı bulunmuş öğrencilerden Tezi reddedilenler sınav tarihini takip eden 15 gün içinde talebde bulunmak kaydıyla tezsiz yüksek lisans diploması alabilirler.
  • Tez cildi oluştururken Anabilim dalının resmi adı kullanılmalıdır. (Hatalı örnek: Yakınçağ Anabilim Dalı başkanlığı > Doğrusu: Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı)
  • Tezinizi bastırmadan önce tezinizin yönetim kurulu tarafından kabul edilmiş adını kullandığınızı kontrol ediniz. Ulusal tez merkezideki tez adının doğruluğunuda aynı şekilde kontrol ediniz.
  • Tezin ciltli teslim süresi sınav tarihi itibari ile; ek süre almadan 1 ay, ek süre alarak (1 aylık süre dolmadan başvurmak kaydıyla) en fazl 2 aydır kontrol ve düzeltmeler bu süreye dahildir.
  • Savunma sonrası yapılacak diğer işlemler ve ayrıntılar için aşağıdaki linke tıklayınız.

Sınav öncesi yapılacak işlemler

Sınav sonrası yapılacak işlemler