2023-2024/Bahar Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı

BAŞVURULARIMIZ SONA ERMİŞTİR. GÖSTERDİĞİNİZ İLGİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

BAŞVURU LİNKLERİ
  • Sık Sorulan Sorular
  • Tezli Yüksek Lisans Başvuruları
  • Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları
  • Doktora Başvuruları
  • Yabancı Uyruklu Aday Başvurusu
  • Yatay Geçiş Başvurusu
  • Üniversitemiz Bölüm Birincileri Başvurusu
  • Tezsizden Tezliye Geçiş Başvurusu
KONTENJANLAR-BAŞVURU KOŞULLARI

ONLİNE BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1. Online başvuruda, fotoğraf yüklemek (vesikalık veya biyometrik), belgeye dayalı puanları istenilen alanlara girmek ve ilanda istenilen belgeleri yüklemek zorunludur. Belgelerin e-imzalı, karekodu, ıslak imzalı veya e-devlet suretleri kabul edilebilecektir.
  2. Adaylar, farklı aday numarası ve şifre alarak birden fazla lisansüstü programa başvuru yapabilirler.
  3. Başvuru tarihinden sonra düzeltme, güncelleme veya belge, fotoğraf yükleme yapılamaz
  4. Başvuruların kontrolü belli bir düzen ve sıra ile yapılmaktadır. Ancak düzeltme istenen başvuruların tekrar kontrolü ile son saatlerde yapılan başvuruların kontrolü başvuru süresi bittikten sonra yapılır.  Başvurular bittikten sonra hatalı/eksik başvurular için ayrıca bir süre verilmez.
  5. Hatalı başvurular süresi içerisinde düzeltilmek üzere RET edilerek adaya iade edilir. Aday başvuru süresi içerisinde sisteme tekrar girerek” Reddetme Nedeni” bölümündeki açıklamalar doğrultusunda düzeltmeleri uygular ve başvurusunu kaydeder.
  6. Başvuru aşamasının her adımında (başvurunun kaydedilmesi, onaylanması, reddedilmesi) adayın başvuruda belirttiği e-posta adresine sistem tarafından otomatik bilgilendirme mesajları gönderilir ayrıca aday durumunu başvuru panelinden de aşağıdaki şekilde de öğrenebilir.
      • Başvuru Onaylanmışsa; form süresi içinde bilgi girişine kapalı olur.
      • Başvuru Onaylanmamışsa; form süresi içerisinde bilgi girişine açıktır.
      • Düzeltme İstenmişse Genel Bilgilerin üstünde “Reddetme Nedeni” yazar ve süresi içerisinde bilgi girişine açıktır.
      • Başvurulardan sonra; form bilgi girişine her durumda (onaylı, onaysız, düzeltme) kapalı olur.

NOT: Ön başvuru sonuçları ilandaki takvime göre Enstitü web sayfasından ilan edileceğinden başvuru durumuna ilişkin ayrıca telefon veya e-posta yolu ile bilgi verilmez.

• Tezli yüksek lisans için istenen belgeler
  • Transkript Belgesi (Zorunlu)
  • ALES Sonuç Belgesi (Zorunlu/Ales aranmayan programlarda yerine mezuniyet belgesi yüklenebilir)
  • Yabancı Dil Sonuç Belgesi (Zorunlu/Belgeniz yoksa yerine mezuniyet belgesi veya benzeri belge yüklenebilir)
  • Sertifika (ilanda özel şart olarak formasyon, 5 yıllık tecrübe vb. istenen adaylar için zorunludur.)
  • Tezsiz yüksek lisans için istenen belgeler
  • Doktora için istenen belgeler
  • Transkript Belgesi (Zorunlu)
  • Yabancı Dil Sonuç Belgesi (Zorunlu)