LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİN(TEZLİ) DİKKATİNE ORCID ALINMASI TANIMLAYICI TEKİL NUMARA

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİN(TEZLİ) DİKKATİNE

ORCID ALINMASI TANIMLAYICI TEKİL NUMARA

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın ORCID Alınması Tanımlayıcı Tekil Numara ile ilgili yazısı için TIKLAYINIZ

Konu ile ilgili olarak;

1 – Akademisyenlerimiz hali hazırda kullandıkları YÖKSİS şifreleriyle kılavuzda belirtilen aşamaları izleyerek ORCID numarası alabilirler.

2 – Akademisyen kadrosunda olmayan öğrencilerimiz için ORCID alınması ile ilgili yol haritası şu şekildedir;

• YÖK Ulusal Tez Merkezine gidilir. (Bağlantı için Tıklayınız)
  • Sağ üst köşede bulunan “ÜYE GİRİŞİ” butonuna tıklayınız
  • Açılan sayfada e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız.
  • Profil bilgilerinizin bulunduğu sayfada bulunan “TEZ VERİ GİRİŞ FORMU” bölümüne tıkladıktan sonra açılan pencerede tezleriniz görünecektir.
  • ORCID numarası almak istediğiniz tezi seçtikten sonra açılan form üzerindeki gerekli alanları doldurup “ORCID NUMARASI AL” diyerek numara alabilirsiniz.

Eklenme Tarihi : 08-06-2020 16:52:47